Nagy Tamás Gábor miértje: érték, tanulás, és törődés az emberekkel

Készítette: Nagy Boglárka

Olyan vállalatot akarok létrehozni, amilyennél én is akarnék dolgozni. Amely DNS-ének alapvető része a folyamatos tanulás, amely törődik az ott dolgozókkal, amely folyamatosan keresi, hogy hogyan tudhat még több értéket előállítani és ezért szuper sikeres. Szuper nyereséges.

Fontos a számomra az is, hogy azokat az ötleteket és módszereket, amiket kikísérletezünk, és amelyek sikerre vezetnek, mások is alkalmazzák. Mások is képesek legyenek ilyen vállalatokat létrehozni. Akkor majd ezek a nagyszerű vállalatok kiszorítják a piacról azokat, amelyek számára a dolgozó csak egy fogaskerék, egy biorobot. Nem kár értük.

“If you wish to feel more engaged, fulfilled and happy at work, make it your obsession to help the people around you find more engagement, fulfillment and happiness in their jobs.” – Simon Sinek

Olyan vezetővé akarok válni, amilyen vezetőt magamnak kívánnék. Több mint tíz éve próbálom magam jobb vezetővé tenni. Így vissza tekintve sok kínos tévúttal tarkított ez az utazás és még ma is sokszor hibázok, tehát vélhetően hosszú út áll még előttem.

“We all have the opportunity to choose to be the leader we wish we had.” – Simon Sinek

Sok minden nem tetszik. Abban ahogy vállalatok működnek. Ahogy emberek viselkednek egymással. Ahogy a világ egyre szélsőségesebbé válik és egyre embertelenebbé. Ahogy közösségek eltűnnek. Nem tetszik, és tenni akarok azért, hogy ez változzon. Teszem azért, hogy ez változzon. Magamon akarom kezdeni a világ megváltoztatását.

“Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.” – Leo Tolstoy
“Be the change that you wish to see in the world.” ― Mahatma Gandhi

Hiszek abban, hogy a sikeresség jelentős részben a tanulásban rejlik. Önmagunk fejlesztésében, a körülöttünk levők fejlesztésében, a szervezet tanulásának az erősítésében. Ma az a divatos, hogy emberek gazdagok akarnak lenni – és gyorsan. Sokan ezért alapítanak vállalatot – divatosan startupot. Szerintem sokkal jobb cél a saját kollégáinkat és közösségünket, segíteni növekedni, erősödni, hogy közösen legyünk még erősebbek, annyira, hogy képesek legyünk megváltani a világot. Nem az a cél, hogy én profitáljak, hanem, hogy mi mind profitáljunk.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela

Hiszek abban, hogy az ötleteimmel, azok megosztásával hatással tudok lenni a világra – illetve, most első közelítésben Magyarországra.

“No matter what people tell you, words and ideas can change the world.” – Robin Williams